C/ Escola Pia nº 34  46680 Algemesí Tel. 962 482 264

colegio.algemesi@escolapiosbetania.es

 

 

 

Español

El Col·legi

El Col·legi Sant Josep de Calassanç és un Col·legi de l’Ordre de l‘Escola Pia, de la Província de Betania, de la qual podeu veure la seua història ací, que presta el seu servici a Algemesí des de l'any 1908. La seua fundació es deu a la petició que va fer en el seu dia l’Ajuntament d’Algemesí per atendre l’escolarització dels xiquets del poble, la majoria dels quals van ser becats pel mateix Ajuntament, el qual es va encarregar també del sosteniment material de l'escola i el professorat.

Cap als anys 20 el Col·legi s’instal·la en l’actual carrer dels Fusters, en un edifici que, encara que xicotet va ser prou per a atendre les necessitats del seu temps. D’aquesta època, i per les Actes de Sessions de l’Ajuntament, es pot seguir la labor social duta a terme amb els xiquets més necessitats.
 
Amb la supressió dels Ordres Religiosos, i durant la Guerra Civil, el Col·legi va deixar la seua activitat acadèmica. El final de la guerra va comportar la represa de les activitats escolars seguint la mateixa trajectòria d’atenció cap a les capes socials més desfavorides.

En 1964 l’Ordre es planteja la necessitat de construir un nou edifici senzill d’estructura i d’acord amb la tasca desenvolupada i amb la que pretén desenvolupar. Durant el curs 1967-68 s’inaugura el nou edifici, situat en el carrer de l’Escola Pia número 34, que consta de tres plantes, amb sis aules en cada una i un baix amb les mateixes dimensions.
 
En 1991 i com a conseqüència de l’entrada en vigor de la Reforma Educativa, el Col·legi s’amplia amb una ala adjunta que presenta dos plantes i planta baixa, amb un gimnàs cobert de 219 m2 i espai suficient per a 12 aules més els servicis complementaris corresponents (despatxos, accessos adequats, escales d'emergències...).

En el 2000, com a conseqüència del pas d’Educació Preescolar a Educació Infantil, es va fer un nou projecte d’ampliació que contemplava noves aules i servicis per a esta etapa educativa, més un Saló d’Actes i noves instal·lacions de Cuina i Menjador Escolar. Estes obres van quedar concloses per al curs 2001-02.

MISSIÓ:

El nostre Centre, realitat educativa en Algemesí des de 1908 i com a presència de l’Escola Pia Betània, té la missió d’evangelitzar educant des de la primera infantesa
a xiquets i joves, especialment els més pobres, mitjançant la integració de Fe i Cultura, amb creixent identitat escolàpia i posant a l’alumne en el centre de tot;
sempre en col·laboració amb les famílies i amb l’objectiu de transformar la societat segons els valors evangèlics i de Calassanç.
La Província d’Escola Pia Betània està formada per un conjunt d’obres educatives que porten endavant el seu ministeri d’evangelitzar educant amb creixent identitat escolàpia,
qualitat educativa i pastoral, missió compartida i atenció preferencial als pobres.

VISIÓ:

Dur endavant, des de 2019 fins a  2023, coincidint amb el Capítol Provincial, un procés d’aprofundiment en la identitat de l’Escola Calassància, amb l’objectiu de tindre cura i potenciar el caràcter propi que deguem
realitzar els escolapis en la nostra tasca educativa per a:

1.- Desenvolupar la formació integral dels alumnes, garantint l’excel·lència acadèmica, avançant en innovació pedagògica, assegurant la pastoral com a eix vertebrador de l’obra educativa i fomentant la seua formació en valors i compromís amb la societat.
2.- Donar resposta educativa als xiquets/es i joves que corren major risc d’exclusió social o educativa, o que precisen d’atenció específica, obrint aquells itineraris que contemple la normativa vigent, tant en l’educació formal com no formal.
3.- Promoure la participació activa i la col·laboració de les famílies, atenent a les seues necessitats a través d’una atenció personalitzada i propera.
4.- Organitzar una proposta de formació de docents des d’una visió integral que abrace: competència professional, dimensió cristiana i identitat escolàpia.
5.- Facilitar en cada obra educativa l’autonomia suficient per a estructurar i desenvolupar la seua estratègia, assegurant la gestió i sostenibilitat dels centres i dotant dels recursos necessaris per a dur a terme la seua tasca.
6.- Revisar la implantació dels Plans de Gestió de Qualitat, en cada obra i en el conjunt de la Província.

A més,

7.- Fomentar una dinàmica col·legial que atraga a famílies i exalumnes a través de diverses activitats per tal d’aconseguir una escola més oberta a l’entorn.
8.- Consolidar el nostre Col·legi com a escola trilingüe (castellà, valencià i anglés), afavorint la convivència intercultural mitjançant la participació en programes Erasmus+.
9.- Implementar en el nostre Centre els recursos de les noves tecnologies per a millorar l’educació dels alumnes, el treball en equip dels professors i la comunicació amb les famílies.
10.- Millorar permanentment la competència pedagògica i pastoral del personal del centre, proporcionant al Claustre formació en metodologies actives que permeten dinamitzar les aules creant una nova cultura d’avaluació, que incloga a tots els alumnes i fomente la motivació de xiquets i xiquetes i el treball competencial.

VALORS:

1.- Xiquets/es i joves, centre de l’escola.
2.- Oberts als més fràgils.
3.-Preparem per a la vida.
4.- Formem part de l’Església i vivim l’Evangeli de Jesús.
5.- Compromesos amb un món just i fratern.
6.- Educadors corresponsables.
7.- Implicació de les famílies.
8.- Atenció a la persona.
9.- Formats i innovadors.
10.- Som Església.
11. -Amb un estil propi basat en la:
    I. Proximitat, acceptació i respecte cap a les persones.
    II. Disponibilitat per acompanyar els alumnes.
    III. Cordialitat, confiança i senzillesa en el tracte quotidià.
    IV. Educació preventiva.
    V. Educar en igualtat des de la diferència i la complementarietat.
    VI. Favorables a la participació d’alumnes i famílies.
12.- La primacia de l’educació sobre la instrucció.
13.- El desenvolupament harmònic del xiquet i la xiqueta en tots els aspectes del seu esser.
14.- La valoració dels primers anys com a fonament educatiu més ferm.
15.- El concert amb l’Administració.
16.- La disposició del personal docent a millorar la seua formació permanent.
17.- Preocupació per una disciplina ben entesa.
18.- Un claustre estable, dinàmic i il·lusionat amb la seua tasca educativa.
19.- Presència escolàpia entregada al Centre i les seues necessitats.
20.- Un sistema de gestió de qualitat.
Calendari del Mes

Desembre 2019

LMMJVSD
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Nº Visites: 2474095

ENLLAÇOS DESTACATS