C/ Escola Pia nº 34  46680 Algemesí Tel. 962 482 264

colegio.algemesi@escolapiosbetania.es

 

 

 

Español

Moviment Calassanç

MOVIMENT CALASSANÇ

 

El Moviment Calassanç és la comunió de grups de diferents Demarcacions de tota la geografia escolàpia, que s'uneixen en una mateixa proposta educativa i evangelitzadora, inspirada en l'esperit i l'estil de Calassanç.

Aquest Moviment vol reforçar les realitats ja existents, posant en connexió, per enriquir-se mútuament, per guanyar en identitat escolàpia i per oferir un horitzó pastoral als que ho necessiten en cada moment.

El Moviment Calassanç suposa un itinerari continu de diferents experiències i per a totes les edats que pretén possibilitar un procés personal, viscut en grup, de descobriment i maduració de la fe i de la pròpia vocació i una clara inserció eclesial.

Aquest procés inclou expressament l'oferta escolàpia de desembocadura a les Escoles Pies en les seves diverses modalitats, especialment en la vida religiosa i en la Fraternitat escolàpia.

 

      

ELEMENTS CLAU DE L'ITINERARI

L'acció evangelitzadora no es fa per accions aïllades, sinó per un procés on es va concretant el projecte de vida vocacional compartit en comunitat.

El carisma de Sant Josep de Calassanç i dels escolapis orienta els pilars del procés educatiu de tot el Moviment.

Els elements fonamentals, sempre presents de la forma més convenient en totes les etapes, interrelacionats entre si i amb la perspectiva del seguiment de Jesús a l'estil de Calassanç, són:

• La trobada personal amb el Senyor en l'oració, els sagraments, la Paraula, la lectura creient i cristiana de la realitat, la proximitat solidària amb els pobres, la comunitat, la història eclesial i escolàpia i el compromís personal.
• Un estil de vida des de les claus de l'Evangeli, en seguiment de Jesús, buscant sempre la vocació a la qual Déu ens crida i adequant la nostra vida a la seva proposta en actitud de conversió permanent.
• La formació humana, cristiana i escolàpia que permeti ser capaços de donar raó de la nostra esperança i encarnar els valors cristians i escolapis alhora que anem creixent com a persones.
• El servei als altres i el compromís per la construcció del Regne de Déu, especialment amb els més necessitats, des de les intuïcions de Calassanç
• Compartir el seguiment de Jesús i tots els aspectes de la vida amb els germans i germanes en petits grups i comunitats en clara comunió amb les Escoles Pies i amb tota l'Església.

ETAPES


El Moviment Calassanç és un itinerari grupal per a totes les edats l'horitzó és la inserció eclesial activa i adulta. En tot el procés, i sobretot en les etapes finals, es fa present l'oferta de la Vida Religiosa i la Fraternitat escolàpies.

Cada persona, segons el seu moment i situació, anirà fent el seu propi procés aprofitant aquest itinerari comunitari, sempre des de l'orientació de l'equip d'educadors.

Les etapes de l'itinerari, amb els noms que en cada lloc es vegen més convenients, poden ser:

• Infància: des de la primera edat en què es convoqui fins als 12 anys aproximadament es fan aprenentatges bàsics i es sembren valors, hàbits i actituds.
• Pre-adolescència (12-14 anys) on cobren importància els models de referència i pertinença tan importants en la socialització personal i cristiana.
• Adolescència (14-18 anys) on va cristal·litzant la personalitat en funció dels valors assumits i les opcions de vida que es van prenent. És fonamental una proposta escolàpia atractiva per continuar en els processos, especialment al finalitzar l'etapa escolar ..
• Catecumenat juvenil o adult, on amb l'estil i metodologia apropiats a l'edat, s'aprofundeix en les claus del seguiment de Jesús i s'acompanyen les decisions de vida que aquest implica.
• Discerniment vocacional i / o d'inserció eclesial, on es busca el lloc on Déu crida i on finalment es fa l'Opció per la comunitat de referència que anirà acompanyant cadascú al llarg de la seva vida.

Hi ha diverses convocatòries al llarg de les diferents etapes del procés i en funció de les diferents situacions.

• Poden ser convivències, preparació a un sagrament, canvi d'etapa escolar, inici de curs, en les eucaristies, pel "boca a boca", noves invitacions als que han estat en el procés prèviament, des del voluntariat i accions de solidaritat...
• Poden ser els més propers dels nostres col·legis, parròquies i obres... i també a altres persones més allunyades de l'Església i les Escoles Pies.
• Suposa una actitud missionera més que accions concretes, que també són necessàries i s'han de planificar i dur a terme.

 Calendari del Mes

Gener 2020

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nº Visites: 2581748

ENLLAÇOS DESTACATS